Tips till hotell- och restaurangbranschen i coronatider

Vi står inför utmanande tider med en global pandemi. Hotell- och restaurangbranschen är en av de som påverkas mest av Covid-19.

Här finns lite tips i coronatider. Vi hoppas att de kan komma dig till nytta!

Tips för att öka försäljning och vinna gästernas hjärtan

Kommunicera till era kunder! Använd sociala medier och lägg fokus på er marknadsföring.

Hur agerar just din restaurang för att säkerställa gästernas trygghet? Hur säkerställer ni att maten inte blir kontaminerad?

  • Har ni redan take away eller kan ni börja med det? Går ni rentav över till 100% take away ett tag?
  • Använder ni t ex munskydd i köket, spritar händerna och använder handskar? Gör ni extra städinsatser?
  • Bidrar ni genom att donera till hjälporganisationer när man handlar mat hos er?
  • Låter ni personal som visar symptom stanna hemma? Vilka krav ställer ni för att minska risker?

Skatteverket låter de som fått betalningsproblem som följd av pandemin söka anstånd, läs mer hos Skatteverket.

Idag lämnades ytterligare ett förslag till regeringen att låta sjukpenning ersättas av regeringen. Du kan följa utvecklingen här.

Allmän information om coronaviruset från Folkhälsomyndigheten återfinns här.

SVEA fortsätter verksamheten som vanligt

Vi jobbar med många olika leverantörer vilket gör att hinder såsom karantän och gränsnedstängningar inte behöver drabba oss, eller dig som kund. Vi följer aktivt utvecklingen och är kan som allt ser ut nu fortsatt leverera i tid.

Samtidigt följer vi rekommendationer på våra kontor och arbetsplatser för att inte själva bidra till utvecklingen.

Med vänliga hälsningar, SVEA gruppen