Skip to content

restauranggalan 2017

Restauranggalan – Tävlingen som premierar hela branschen.

Restauranggalan är det årligen återkommande evenemanget där förebilder, inspiratörer och innovatörer i alla delar av branschen lyfts fram och hyllas. Restauranggalan bedömer delar inom den svenska restaurangnäringen i 15 tävlingskategorier.

Kategorierna är Årets Arbetsplats, Årets Barkoncept, Årets Framtidslöfte, Årets Hållbara Krog, Årets Hälsokrog, Årets Innovatör, Årets Klassiker, Årets Krog, Årets Krogmiljö, Årets Krögare, Årets Kulturrestaurang, Årets Leverantör, Årets Matsalsteam, Årets Smakskapare, Årets Sommelier och Årets Hederspris. Den profilstarka och branschkunniga juryn tar hänsyn till de satta kriterierna vid bedömning av tävlingsbidragen. Restauranggalan arrangeras av branschtidningen RS (Restauranger & Storkök) i samarbete med SKF (Svenska kockars förening), Gastronomi Sverige, Chaîne de Rotisseur), Sveriges Bästa Bord, Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet och Restaurangakademien. Svea är med som partner och är med och utser vinnaren av Årets Kroginteriör. Vinnaren av priset är en restaurang som genom sitt inredningskoncept och miljö höjer gästens trivsel och skapar en extraordinär restaurangupplevelse. Restaurangen förvaltar en klassisk miljö eller har skapat en unik ny rumsupplevelse som utgör en unik attraktionskraft för nytillkommande eller återkommande gäster.

Vinnarna i Restauranggalan koras på årets roligaste måndag den 16 oktober 2017 på Cirkus i Stockholm, ses vi där?