Senaste nytt

Liban Bistro Täby C

Liban Bistro Täby C

Svea har ritat, byggt och levererat den nya restaurangen Liban Bistro i Täby. Som namnet antyder kommer det serveras Meze, libanesiska smårätter. Vi tackar för förtroendet samt önskar Charlie och Michael med personal ett stort lycka till!


Äldre nyheter

DW butiker x2 till London

DW butiker x2 till London

Svea levererar två nya Daniel Wellington-butiker till London! Carnaby Street och Covent Garden kan snart erbjuda klockor av det svenska märket. Good luck!

Massimo kommer till Linköping

Massimo kommer till Linköping

Pizzeria Massimo har gjort sig ett välkänt namn i Norrköping. Sedan tre år tillbaka har invånarna kunnat njuta av dom prisbelönta surdegspizzorna som är väl värt väntan och nu väljer Zana och hans familj att utöka verksamheten till grannkommunen. Den nya restaurangen ”Only by Zana” öppnar under våren på Sparregatan 5 i Linköping och menyn kommer vara utökad med fokus på grönt. Svea Gruppen ritar, bygger och levererar och vi tackar familjen Aziz för förtroendet!

Freshii till PK-Huset

Freshii till PK-Huset

Vi är i full gång med att bygga ytterligare en Freshii! Denna gång i PK-Huset mitt i Stockholms shoppinghjärta. År 2005 grundade Matthew Corrin Freshii med grundidén att göra superfoods som grönkål och quinoa lättillgängligt och prisvärt för alla. Idag finns över 300 Freshii-restauranger, i 85 städer i 20 länder. Svea ritar, bygger och levererar och vi tackar varmt för det fortsatta förtroendet!

#EatEnergize

Svea levererar till TKL

Svea levererar till TKL

Svea har ritat TKL logistics nya huvudkontor i Jönköping. TKL logistics är en speditionsfirma med fullservice som fraktar allt från ett mindre paket till en hel trailer med fokus på Asien och Europa. Svea ritar, levererar och bygger just nu på projektet i Jönköping. Tack för förtroendet!

Svea Gruppen växer!

Svea Gruppen växer!

Vi hälsar Camilla Gyllström varmt välkommen till gruppen! Camilla, med många års erfarenhet, kommer förstärka inköpsavdelningen här på byrån och vi är övertygande om att hon kommer passa väldigt bra i teamet!

Ci vediamo presto!

Ci vediamo presto!

Vallastaden! På rekordtid har 40 aktörer byggt 1000 bostäder och skapat en tät, grön och blandad stadsdel vimlande av arkitektoniska grepp och innovativa lösningar. Redan från planeringsstadiet har temat varit ”Människan bygger staden” vilket märks i allt från stadsplanen till varje enskild bostad. I fastigheten Illustrationen 6, med den karaktäristiska muralmålningen av Mehdi Ghadyanloo, skapas just nu en restaurang som kommer bli en riktig knutpunkt i området. Här kommer ni kunna njuta av det italienska köket i en skön och avslappnad miljö med en vedugn som talar sitt egna språk. Restaurangen kommer öppna portarna VT 18. A presto amici!

formex 2018

formex 2018

Formex går av stapeln 17-20 januari och vi har blivit presenterade en ny grafisk profil. Utgångspunkten var att utveckla ett kommunikativt uttryck som är både modernt, klassiskt och lekfullt. Ett viktigt redskap i det nya manéret är den fotografiska bilden. ”Formex är ju en arena för föremål och vi tycker att det är inspirerande att besjäla de många härliga objekten genom att skapa olika små egna världar där produkterna får ett eget liv genom fotografi”, säger Christina Britton, creative director vid BrittonBritton som tagit fram det nya utseendet. Snyggt, tycker vi!

Daniel Wellington Tyskland

Daniel Wellington Tyskland

Reim Arcaden München, Pasing Arcaden München, Höfe am Brühl Leipzig och CentrO Oberhausen. Vi är i Tyskland på uppdrag av DW och bygger butiker. Vi tackar för fortsatt förtroende!

Cabo Mexican har öppnat

Cabo Mexican har öppnat

Cabo Mexican på Platensgatan 5 i Linköping är nu Up and Going! Restaurangen som serverar tacos, burritos, agavecocktails och mycket mer är väl värt ett besök. Vi har ritat och etablerat restaurangen och önskar Cabo Mexican ett varmt lycka till! Boka bord här

Panduro till Skärholmen

Panduro till Skärholmen

Svea Gruppen har utfört hyresgästanpassning i SKHLM Skärholmen Centrum åt butiken Panduro.

Skärholmen Centrum invigdes 1968 av nuvarande kungens farbror, Prins Bertil. Centrumet var då helt öppet med gatubildning och gångstråk. När centrumet öppnades var det Stockholms största förortscentrum. 1984 glasades Byholmsgången, Lillholmsgången och Storholmsgatan in och Skärholmen gick från att vara ett utomhuscentrum till att delvis bli ett inomhuscentrum. Mellan 2005 och 2008 genomgick Skärholmen Centrum en stor ombyggnation och återinvigdes lagom till 40-årsjubiléet. De senaste åren har Skärholmen Centrum utvecklats för att passa dagens kunders behov och är nu mitt uppe i en stor ombyggnation. Omkring trettio nya butiker har öppnat och flera befintliga har expanderat. Det breda modeutbudet har vässats ytterligare och nya restauranger och caféer har öppnat, liksom regionens största lekland. Vi tackar för förtroendet!

Svea diggar!

Svea diggar!

Vid Helgeå i Diö, mitt i de småländska skogarna, ligger Sveriges äldsta möbelfabrik Gemla. Här tämjs bok och ask till tidlösa möbler av yrkesskickliga hantverkare, och sedan 1861 har hantverket och kärleken till de bästa naturliga materialen varit en självklarhet. Idag är Gemla Fabrikers AB det enda Svenska möbelsnickeri som fortfarande behärskar den klassiska böjträtekniken. En metod som skapar lätta och otroligt hållbara produkter. Konstruktionen ger möbler som tål tidens tand, både i form och kvalitet.

Just nu levererar Svea Gruppen ett större parti av modellen Vilda 3 till en restaurang som öppnar inom snar framtid på en av Stockholms bättre adresser.

Svea gruppen fais Paris! Oui, oui!

Svea gruppen fais Paris! Oui, oui!

Oui, Svea Gruppen packade verktygen och flög till Frankrike! Vi Har levererat och byggt ytterligare en Daniel Wellington butik i Centre commercial Beaugrenelle i Paris! Merci et bonne chance DW!

Hola! Cabo Mexican

Hola! Cabo Mexican

Snart öppnar Cabo Mexican på Platensgatan 5 i Linköping. Här kommer ni kunna uppleva tacos, burritos, agavecocktails och mycket mer. Svea Gruppen har ritat och bygger just nu det sista innan öppning. Vi tackar Tuncay och Frida för förtroendet och önskar Cabo Mexican ett varmt lycka till!

DW till Täby och Birger Jarlsgatan

DW till Täby och Birger Jarlsgatan

Daniel Wellington fortsätter att expandera och Svea gruppen är med. Nya butiker har levererats till Täby och Birger Jarlsgatan.

Daniel Wellington till Skåne

Daniel Wellington till Skåne

Vi har levererat ytterligare en DW-butik till Hansa i Malmö. På Stora Nygatan hittar man stadens ledande citygalleria med shopping, mode, mat, dryck och mycket mer. Vi tackar Daniel Wellington och önskar ett stort lycka till!

Hyresgästanpassning i Sollentuna Centrum

Hyresgästanpassning i Sollentuna Centrum

Danska herrmodekedjan Wagner öppnar ytterligare en butik i Sverige.

Butiken är inredd i ett helt nytt casual universum, riktad till män i åldrarna 20-50 år. Sortimentet har huvudfokus på märket Lindbergh. Sedan 1946 har Wagner levererat kvalitetskläder till stil- och prismedvetna män. Svea har anpassat lokalen för Wagners nya butik. Vi tackar Sollentuna C för ett fortsatt förtroende.

restauranggalan 2017

restauranggalan 2017

Restauranggalan – Tävlingen som premierar hela branschen.

Restauranggalan är det årligen återkommande evenemanget där förebilder, inspiratörer och innovatörer i alla delar av branschen lyfts fram och hyllas. Restauranggalan bedömer delar inom den svenska restaurangnäringen i 15 tävlingskategorier.

Kategorierna är Årets Arbetsplats, Årets Barkoncept, Årets Framtidslöfte, Årets Hållbara Krog, Årets Hälsokrog, Årets Innovatör, Årets Klassiker, Årets Krog, Årets Krogmiljö, Årets Krögare, Årets Kulturrestaurang, Årets Leverantör, Årets Matsalsteam, Årets Smakskapare, Årets Sommelier och Årets Hederspris. Den profilstarka och branschkunniga juryn tar hänsyn till de satta kriterierna vid bedömning av tävlingsbidragen. Restauranggalan arrangeras av branschtidningen RS (Restauranger & Storkök) i samarbete med SKF (Svenska kockars förening), Gastronomi Sverige, Chaîne de Rotisseur), Sveriges Bästa Bord, Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet och Restaurangakademien. Svea är med som partner och är med och utser vinnaren av Årets Kroginteriör. Vinnaren av priset är en restaurang som genom sitt inredningskoncept och miljö höjer gästens trivsel och skapar en extraordinär restaurangupplevelse. Restaurangen förvaltar en klassisk miljö eller har skapat en unik ny rumsupplevelse som utgör en unik attraktionskraft för nytillkommande eller återkommande gäster.

Vinnarna i Restauranggalan koras på årets roligaste måndag den 16 oktober 2017 på Cirkus i Stockholm, ses vi där?

Panduro till Sollentuna C

Panduro till Sollentuna C

Idag öppnar Panduro en ny butik i Sollentuna Centrum. Vi har anpassat lokalen utefter deras verksamhet och vi tackar Olav Thon Gruppen för förtroendet och önskar Panduro lycka till!

svea diggar!

svea diggar!

Det danska designundret HAY har tillsammans med kocken Frederik Bille Brahe tagit fram produkter till köket. Vi hittar kastruller, kokkärl, skärbrädor, porslin och glas som finns i flera färger och prisklasser. Funktionell inredning med nostalgiska inslag, så som vi känner igen HAY. Vi gillar!

Svea inreder Kindegren Singh Media Group

Svea inreder Kindegren Singh Media Group

Vi har levererat ny inredning till mediabyrån Kindegren Singh Media Group på Grev Turegatan i Stockholm. KSMG är idag branschledande i Norden och titulerar sig som en fullservicebyrå inom sociala medier. Dom jobbar aktivt i Sverige, Norge, Finland och Danmark och vi tackar för samarbetet och önskar lycka till i dom uppdaterade lokalerna.

Table for two för Peab

Table for two för Peab

Svea gruppen inredde lägenheten Table for two för Peab till Vallastaden expo 2017. Inredningen bygger på ett Airdine-koncept där en student ska kunna dryga ut sin studiekassa genom att erbjuda bostadsområdet en minivariant av en restaurang i hemmamiljö. Konceptet kopplar liksom Airbnb ihop privatpersoner – men istället för boende handlar det om middag. Det är en teknisk lösning som bygger på social interaktion mellan människor, där resultatet blir nya upplevelser såväl matmässigt som socialt. Vårt fokus har legat på att skapa en känsla av en välplanerad och inbjudande lägenhet som går i restauranginredningens anda både vad gäller funktionalitet och intryck.

TOYOTA MATERIAL HANDLING EUROPE AB är klart!

TOYOTA MATERIAL HANDLING EUROPE AB är klart!

Personalmatsalen och storköket på TMHE´s huvudkontor i Mjölby är klart. Den nya personalmatsalen har genomgått en total makeover med en miljö uppdelad i olika sektioner. ”Torget” rymmer en gigantisk buffé med sittningar i privata rum, ”Orangeriet” är restaurangens uteplats med kullersten och växtbord, ”Bakfickan” är det lite mer dressade området och ”Konferensen” har fått dova pastellgrå toner. Köket har fått mer utrymme och smartare flöde. Den nya inredningen skall ge ett lugnande avbrott från industrin med avslappnande kulörer, olika texturer och känslan av att man bjuder in utemiljön. Bilder hittar ni under referenser Vi tackar TMHE för det stora förtroendet och önskar ett varmt lycka till!

Vi ses i Vallastaden!

Vi ses i Vallastaden!

Imorgon slår Sveriges mest omtalade stadsdel upp portarna och välkomnar dig till tre oförglömliga veckor. För första och enda gången kan du vandra rakt in i 70 bostäder och där ta del av lika många sätt att bo och leva. Och hemutställningarna är bara en del av hela expot. Boende och livsstil är stora intressen för många av oss och under expot får du dessutom åtskilliga konkreta exempel på hur vi kommer att bo och leva i framtiden. Du som gillar inredning, arkitektur, livsstil eller miljö lär hitta dina favoriter. Köp din biljett här, vi ses!

Vallastaden 2017

Vallastaden 2017

Som vi tidigare informerat om så inreder och utrustar Svea en visningslägenhet till Peab i den nya stadsdelen Vallastaden i Linköping. Den 2–24 september genomförs Vallastaden 2017, ett bo- och samhällsexpo med utrymme för ny kunskap och samhällsdebatt. Under tre veckor arrangeras utställningar och guidade turer genom kvarter och parker, branschdagar varvat med inspirationsföreläsningar. Då blir det också möjligt att besöka ett 40-tal olika hemutställningar i Vallastaden, liksom en ny och variationsrik stadsdel intill Linköpings universitet. Då kommer vårt samarbete att presenteras som bygger på ett boende där ägaren driver ett Airdine-koncept. Konceptet kopplar liksom Airbnb ihop privatpersoner – men istället för boende handlar det om middag. Det är en teknisk lösning som bygger på social interaktion mellan människor, där resultatet blir nya upplevelser såväl matmässigt som socialt. Vi ses där!

Svea i samarbete med Skanska

Svea i samarbete med Skanska

Svea har tillsammans med Skanska levererat ny inredning till matsalen på Nya Elementar, en F-9 skola som ligger i Bromma, Stockholm. Närheten till naturen och till stadens centrum gör skolans läge mycket attraktivt. Nya Elementar har en lång historia men återöppnades som grundskola hösten 1999.

Daniel Wellington Arlanda

Daniel Wellington Arlanda

Nu har klockgiganten DW återigen slagit upp portarna till en ny butik. Vi har byggt och levererat butiken som ni nu hittar på Arlanda flygplats.

New York Grill & Bar till Norrköping

New York Grill & Bar till Norrköping

Under sommaren har Svea byggt och levererat New York Grill & Bar i stadens Rådstugan intill Knäppingsborg. Vi tackar för förtroendet och önskar ett varmt lycka till

Nu tar vi semester

Nu tar vi semester

Under vecka 28-30 är kontoret stängt. Vi önskar er alla en härlig sommar! /Svea Gruppen

SVEA INREDER FÖR Toyota Material Handling Europe AB

SVEA INREDER FÖR Toyota Material Handling Europe AB

Vi kan äntligen avslöja att vi ritar och färdigställer personalmatsalen och storköket på Toyota Material Handling Europe’s huvudkontor i Mjölby. TMHE är en del av Toyota Industry Coperation (TICO), som är världens största tillverkare av materialhanteringsutrustning. Den nya personalmatsalen kommer rymma 390 sittplatser och miljön är uppdelad i olika sektioner. Köket får mer utrymme och smartare flöde. Den nya inredningen skall ge ett lugnande avbrott från industrin med avslappnande kulörer, olika texturer och känslan av att man bjuder in utemiljön. Under semesterveckorna kommer den gamla personalmatsalen och köket expandera och få nytt utseende, v 33 ska maskinen rulla igång igen. Vi tackar TMHE för det stora förtroendet!

 

SVEA LEVERERAR TILL USA

SVEA LEVERERAR TILL USA

Svea levererar specialtillverkade snickerier till flera Daniel Wellington butiker. Vi tackar för det fortsatta samarbetet, Good luck!

Nytt virke till designavdelningen!

Nytt virke till designavdelningen!

Cecilia Lundin förstärker upp den kreativa verkstaden hos oss och vi hälsar henne varmt välkommen till Svea! Cilla brinner för design och när hon inte skapar utmanar hon sig själv genom att köra tjejklassikern! HejaHeja!

Merwah, Linköping´s nya Libanesiska kök

Merwah, Linköping´s nya Libanesiska kök

På Platensgatan 1, i Sangrias gamla lokaler, hittar ni nu Merwah! I en orientalisk miljö erbjuds gästen att, likt en tapasbar, dela på flera små rätter. Svea har ritat, byggt och levererat och har varit en del av att nu kunna erbjuda hälsosam mat från Mellanöstern på ett toppläge i central Linköping. Vi tackar för förtroendet och önskar Raed och Didmona all lycka till!

 

Hey Lucy!

Hey Lucy!

Svea fick uppdraget att leverera möbler till Harrys nya restaurang Hey Lucy, en ”Asian Dinner Club”. Harrys har valt att hoppa på den asiatiska fusiontrenden, det vill säga mat från många olika asiatiska länder – Kina, Japan, Vietnam, Kambodja och Thailand. Även drinklistan innehåller spännande asiatiska ingredienser som lapsang, sake och wasabi. Linköping blir först ut med en Hey Lucy-restaurang och om resultatet blir lyckat är det tänkt att konceptet ska spridas över landet. Hey Lucy hittar du bredvid Harrys på Ågatan 43. Vi tackar för förtroendet och önskar Lucy all lycka till!

 

ny kraft till säljavdelningen

ny kraft till säljavdelningen

Med glädje kan vi presentera Stefan Arrelöv som börjar hos oss som säljare! Stefan kommer med många års erfarenhet inom möbelbranschen i bagaget och kommer bli ett mycket bra tillskott hos oss. Varmt välkommen Stefan!

daniel Wellington till Paris

daniel Wellington till Paris

Svea levererar en DW-butik till Frankrike, denna gång till huvudstaden! Vi tackar för ett fortsatt förtroende

Hawaii Poké kök

Hawaii Poké kök

Vi har utrustat och levererat ett cateringkök till kedjan Hawaii Poké som serverar en av de senaste trenderna sushi sallad. I höstas levererade vi deras enhet som ni hittar i Gallerian i Stockholm och ni hittar dem även på Mäster Samuelsgatan 9. Nu har dom ett centralt kök för smidig produktion.

Daniel Wellington till Palma

Daniel Wellington till Palma

Svea levererar en ny Daniel Wellington-butik till Palma, Mallorca. Vi tackar återigen för förtroendet!

daniel wellington till oslo

daniel wellington till oslo

Svea levererar en ny butik med uppdrag från klockjätten Daniel Wellington. Denna gång till Oslo, Norge. Lykke til!

Svea i samarbete med Peab

Svea i samarbete med Peab

Svea inreder och utrustar en visningslägenhet till Peab i den nya stadsdelen Vallastaden i Linköping. Den 2–24 september genomförs Vallastaden 2017, ett bo- och samhällsexpo med utrymme för ny kunskap och samhällsdebatt. Under tre veckor arrangeras utställningar och guidade turer genom kvarter och parker, branschdagar varvat med inspirationsföreläsningar. Då blir det också möjligt att besöka ett 40-tal olika hemutställningar i Vallastaden, liksom en ny och variationsrik stadsdel intill Linköpings universitet. Då kommer vårt samarbete att presenteras som bygger på ett boende där ägaren driver ett Airdine-koncept. Konceptet kopplar liksom Airbnb ihop privatpersoner – men istället för boende handlar det om middag. Det är en teknisk lösning som bygger på social interaktion mellan människor, där resultatet blir nya upplevelser såväl matmässigt som socialt

 

Job opening! Vi söker designer till huvudkontoret i Lkpg

Job opening! Vi söker designer till huvudkontoret i Lkpg

Vi på SVEA Gruppen behöver förstärkning till vårt huvudkontor i Linköping.

Du kommer arbeta med allt från planritningar till kompletta konceptmanualer där design ligger i fokus. Du har känsla för färg och form samt materialkännedom för offentliga miljöer. Vi ser gärna att du har varit verksam inom yrket under ett par år. Tjänsten förutsätter att du har goda kunskaper i Autocad, Archicad eller liknande program samt Adobes InDesign, Photoshop och Illustrator. Din personlighet tillsammans med din vilja och förmåga att skapa målande beskrivningar för våra kunder är dock viktigare än din teoretiska utbildning. Du har förmågan att hålla många bollar i luften och att prioritera och jobba organiserat. Du är en lika effektiv del av ett team som i ditt självständiga arbete. Tjänsten är en tillsvidareanställning (heltid) och innebär resor framförallt till vårt kontor i Stockholm.

Är detta Du?

Skicka din ansökan med bifogade arbetsprover till jessica@svea.nu , senast 20170522

SVEA Gruppen är ett företag med mer än 30 års erfarenhet av design, projektering och byggnation av restauranger och offentliga miljöer.

Vi levererar allt från ritningar, projektering och byggnation till möbler, maskiner och övrig inredning. Vi arbetar idag med allt från krögare och restaurangentreprenörer till några av Sveriges största bygg och fastighetsbolag där vi tillsammans skapar framtidens restauranger och offentliga miljöer. Tillsammans med våra kunder och partners etablerar vi starka varumärken och kedjor framförallt i Stockholmsregionen. Vi utför våra uppdrag och leveranser med egen personal och vi har kompetensen som krävs för att åta oss det totala uppdraget.

Från den första idén till en nyckelfärdig restaurang. Att all kompetens finns under ett och samma tak innebär en öppen kommunikation och korta beslutsvägar. Anlitar ni SVEA har ni bara en kontakt från idé till verklighet. Vårt huvudkontor och centrallager finns i Linköping men vi har även ett kontor och showroom på Kungsholmen i Stockholm. Idag är vi drygt 40 anställda. Välkommen till SVEA Gruppen

Ny adress för huvudkontoret

Ny adress för huvudkontoret

Äntligen! Huvudkontoret i Linköping har fått ny adress och nu hittar ni oss på Sunnorpsgatan 5. I nyrenoverade lokaler samsas alla byggstenarna som verkar inom Svea gruppen. Allt från lager och plåtverkstad till säljavdelning och kreativ studio.

Ny Byggchef till svea gruppen

Ny Byggchef till svea gruppen

Vi presenterar Jonas Fristedt! Jonas, som har många års erfarenhet inom byggbranschen, är byråns nya chef inom byggnation. När Jonas inte roddar på våra byggen så tränar han LHC:s damer! Varmt välkommen till Svea Gruppen

Nya tillskottet till designavdelningen

Nya tillskottet till designavdelningen

Svea Gruppen välkomnar varmt Patrik Andersson som förstärkning till designavdelningen. Patrik är speciellt grym på 3D-design och formgivning och vi är övertygade om att han kommer orsaka stordåd här på byrån!

Estelle på Sveavägen i Stockholm

Estelle på Sveavägen i Stockholm

Svea bygger om Ace på Sveavägen i Stockholm.  Lokalen får en ny och uppdaterad inredning och slår åter igen upp portarna under nya namnet ”Estelle” den 25/2. Välkommen!

från oss till er

från oss till er

En riktigt God Jul & ett Gott Nytt År! 2016 går mot sitt slut och vi vill tacka gamla och nya kunder för alla lyckade jobb och samarbeten. Nu tar vi lite välförtjänt ledigt över helgerna men fabriken är åter i full gång 3/1-17.

svea bygger clas ohlson

svea bygger clas ohlson

Svea får uppdraget att bygga en Clas Ohlson i Stockholmsområdet. Butiken kommer stå färdig under april 2017. Företaget, som grundades 1918 av Clas Ohlson, har idag drygt 200 butiker i  Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland och i Dubai samt e-handel. Produktsortimentet består av mer än 15 000 artiklar inom bygg, el, fritid, hem och multimedia.

 

BURGER KING I BURLÖV HAR ÖPPNAT

BURGER KING I BURLÖV HAR ÖPPNAT

I veckan har Burger King i Burlöv öppnat. Svea har levererat ännu en restaurang åt Burger King och vi tackar återigen för förtroendet!